Besøk oss og møt bryggerne våre

Sammen jobber vi for å brygge det mest smaksrike ølet i regionen.

Med kunnskap, kjærlighet...

…og noen ganger entusiastiske diskusjoner. Våre bryggere er ekte ildsjeler.

Å leve midt i matfatet

Å vokse opp med bud om å bære tradisjonene videre og være vant til ren, god smak. Det skjerper sansene.

Våre bryggere

Med dedikasjon for faget.

Fra vann og malt til øl

Bryggeprosessen kort fortalt

Øl består hovedsaklig av vann og malt. Malt er korn, stort sett bygg, som er spiret og tørket. Den knuses før den brukes i bryggingen for at sukkerartene lettere skal løses opp i vannet.

Den første prosessen kalles mesking. Her blandes malten med temperert vann for at søtstoffene maltose og dekstrose skal komme fram og senere bli mat for gjæret.

Mesketiden er unnagjort på 1,5 time, og nå skal søtstoffet trekkes ut i en prosess som ligner på trekking av filterkaffe. Disse søtstoffene er hovedbestanddelene i vørteren.

Det silte søtstoffet blir en råvørter som må kokes, og hvor lang tid den koker kommer an på øltypen. Sukkermengden i vørteren måles for å kunne beregne alkoholprosenten.

Koking har flere funksjoner. Det er stoffer i vørteren som må kokes ut for å få et godt øl, og det er bitterstoffer som kokes ut av humleblomsten. Kraftig øl må kokes lenger for å dampe bort vann.

Når vørteren er kokt, må den kjøles ned for at utfelte stoffer og humlerester som flyter rundt i vørteren skal synke til bunnen.

Gjæringen foregår i kar som hindrer luft og bakterie tilgang. Når gjæringen er over må ølet modnes. Noen modnes best ved kjellertemperatur, andre på romtemperatur eller i kjøleskap.

Vil du vite når vår neste Limited Edition er på vei ut i butikkene?

Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt.

Ja takk!

Privacy Preference Center

Secret Link