Limited Editions

Dette er en nyhet og videreføring av vår øl-lidenskap!

Foto: Rob Veldhuis

Utvalgte eikefat for lagring og modning av øl, nye resepter og mye godt på lager.

Mens ølet ligger i fatet, trekker aroma fra fatet – eller det som har ligget på fatet fra før – inn i ølet.

Røros bryggeri og mineralvannfabrikk. Foto: Tom Gustavsen.

Limited Editions

Rader av fat - stille og hemmelighetsfullt

Dette er en nyhet og videreføring av vår øl-lidenskap! Vi har hentet utvalgte eikefat for lagring og modning av øl, skrevet nye resepter og har mye godt på lager.

Som vi tror Askeladden ville sagt på en av sine oppdagelsesreiser – «Jeg blir andektig når jeg besøker et bryggeri med øl liggende på eikefat». Kanskje var han en romantiker, men det ER noe spesielt med rader av fat som ruger stille og hemmelighetsfullt på et øl. Før i tiden var fat laget av tre, en praktisk beholder. Øl ble gjæret ferdig i fat, oppbevart i fat og transportert i fat. At lagringen på slike fat også tilførte aroma og endret strukturen i ølet, var bare en heldig eller uheldig bieffekt.

Men mens ølet ligger i fatet, trekker aroma fra fatet – eller det som har ligget på fatet fra før – inn i ølet. Noen fat huser gjær og bakterier som tar til seg næring fra ølet og danner nye stoffer som setter smak på ølet. Fat er heller ikke helt lufttett. Derfor kommer det også små mengder med oksygen til ølet og setter preg på det. For mye oksidasjon er ikke bra, men de fleste øl som lagres på fat, vinner gjerne litt kompleksitet som et preg av feks tørket frukt eller epler. Når våre bryggere velger å legge noe utvalgt øl på trefat er det nettopp for at det skal endre karakter, dette ligger det lidenskap og ekte øl-entusiasme bak.

Blanding

Ingen fat er like

Treverket i stavene og bakterie- og gjærkultur kan variere. Noen fat kan ha tydeligere fatpreg, noen er syrligere, andre kan ha blitt til eddik. Vi har hentet våre fat fra nøye utplukk av leverandører og steder i verden. Noen har lagret konjakk, andre akevitt, Calvados og en del andre smaker – som er vår hemmelighet. Vi har lyktes i å tilføre de unike tonene fra tønnenes opprinnelse, fusjonen av smaker som følge av fatlagring, og årsakene bak disse kombinasjonene finner du basert på vår erfaring.

Hvert år vil våre bryggere modne utvalgt øl og utvalgte fat med en rik historie i samstemt symfoni. Her forenes de rike smakene og tradisjonelt håndverk på en vakker måte i våre Limited Editions. Den perfekte avslutningen på middagen og et fantastisk høydepunkt på kvelden.

Etter vår mening utvikler smaken i flasken seg best etter flere år, og vår kolleksjon vil bygge seg opp. Noe av det vi tapper fra fat, vil også modnes på flasker. Følg med.

En stor overraskelse

Hvert år vil en variant være innhyllet i mystikk

Akkurat som Femundens underfundighet, har vi en unik smaksopplevelse i vente for denne varianten, som bare venter på å bli oppdaget.

Opplev hvordan en enkelt slurk slipper løs en verden av smaker og minner, og oppdag hvordan samspillet mellom øl, tre og destillat bringer historien om Femunden til live. Fatmodnet er ikke et øl som skal nippes flyktig, men et som skal oppdages sakte, oppmerksomt og med undring. Dette ølet vil lagres forskjellige steder hvert år, som feks Femunden som er stor, djup og underfundig og 131 meter dyp – kjent for sitt kalde, klare vann. På Røros har vi også andre steder med en svært rikholdig historie som vil brukes til lagring i naturens eget tempo som modnes sakte. En symbiose av handverk og fjellro, skapt for deg som er entusiast.

Premium er øl som lagres i minst ett år på eikefat av ulik opprinnelse. Hvert år legger vi til et unikt utvalg på fatene, og skaper dermed en unik mesterblanding. Dette fatlagrede ølet kan lagres i opptil ti år. Ølet produseres kun én gang i året i et begrenset opplag. Dette ølet brygges kun fra tid til annen og er ikke en del av vårt standardsortiment.

Ta kontakt

Vil du vite når vår neste Limited Edition er på vei ut i butikkene?

Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt.

Ja takk!

Privacy Preference Center

Secret Link