Bryggmesterpotet

Potet på ordentlig!

Kok opp vann og kok potetene til de er myke.

Stek løken i oljen i en kjele. Tilsett eddik, øl, sukker, laurbærblad og nellik. Kok sammen i ca. 5 minutter. Tilsett purreløk og kok sammen i 1 minutt til. Tilsett sennep. Skrell de kokte potetene og skjær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Miks sammen med den kokte løk- og purreløkblandingen.

Du trenger dette:

  • 600 g potet med skall.
  • 1 skrelt finkuttet løk.
  • 3 ss rapsolje.
  • 1 dl eplecidereddik.
  • 2 dl hveteøl, som f. eks. Yeaster Holiday eller Wheat Christmas.
  • 1 ss sukker.
  • 2 laurbærblad.
  • 2 hel nellik.
  • 1/2 purreløk vasket og finkuttet.
  • 2 ss Dijonsennep.
  • 1/2 dl finkuttet persille

La det stå og trekke sammen i ca. 15 minutter.
Miks med persille og server med for eksempel stekt fisk eller grillet kjøtt.

Fakta: Øltypene deles ofte inn i overgjæret og undergjæret øl.

Undergjæret øl (lager) gjærer langsomt ved 5– 10 grader. Ølet smaker rent og er ofte lettere og tørrere enn overgjæret øl. Eksempler på undergjæret øl er pilsnerøl, bayerøl og bokkøl. Undergjæret øl skal ikke lagres.

Overgjæret øl (ale) gjærer fort ved rundt 20 grader. Ølet har som regel en kraftigere aroma og smaker fyldigere, fruktigere og ofte søtere enn undergjæret øl. Hveteøl, belgiske klosterøl, britiske ales, porter og stout er kjente overgjærede øltyper. Overgjæret øl blir ofte bedre ved lagring.

— Kilde: Ølportalen, Vinmopolet

Bryggmesterpotet. Foto: Rob Veldhuis.
Bryggmesterpotet. Foto: Rob Veldhuis.

Privacy Preference Center

Secret Link