21. november 2025
Adressa [+] Vi har kåret årets beste juleøl
10 bryggeri i Trøndelag har levert 35 ulike juleøl. Her er testpanelets dom.
Testpanelet vurderer hva de ser, de vurderer aroma/lukt og de vurderer smak. Til slutt gir de en samlet vurderingen av hvert øl. Dommerne løfter glassene, vrir og vender på klunken av øl mot lyset, mens de ser på farge, klarhet, mengde skum osv. Deretter blir det håndspålegging.
Det er ikke nok å ha nese som en ølhund. Riktig temperatur er like viktig for aroma og smak i øl, som i vin.
Ja, i aller høyeste grad. Og spesielt for juleøl, som skal være mer aromatisk og ha mer punch. Det har også flere toner, som karamell og sødme. En lys og crisp øl kan gjerne være kald, men juleøl trenger mer temperatur, forklarer Malin, en av dommerne.


