Créme brûlée med bayerøl

Deilig vri på en klassiker!

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok vanilje med øl og sukker til halve mengden er kokt bort. Rør inn fløten og kok i 5 minutter. Avkjøl blandingen.

Du trenger dette:

  • 2 dl kremfløte.
  • 2 dl bayerøl, som f. eks. The Bayer and the Beast.
  • 75 g sukker.
  • 4 eggeplommer.
  • Frøene fra 1 vaniljestang.
  • 75 g brunt sukker til glasur.

Pisk sammen eggeplommene og tilsett fløte- og ølblandingen mens du pisker kraftig.

Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer. Sett dem deretter i en dyp langpanne, og hell i vann til det dekker 1/3 av formene. Stek créme brûléen i 30–40 minutter på 150 °C til den er litt fast i konsistensen.

Avkjøl og dryss et tynt lag med brunt sukker over. Sett formene under grillelementet i ovnen i ca. 2–3 minutter til sukkeret karamelliseres.

Inspirert av: Alt er brunt som det skal være i den gamle puben på Paddington station. Men, akkurat denne dagen sitter et noe uvanlig selskap ved et av bordene og hygger seg – tre eldre damer og en ung gutt.

Den unge gutten er Lars-Eric Granqvist. Han er i England på språkreise og har stukket av.

På bordet står sjokoladekake, en Porter-øl og et lite glass sherry. Damene får seg en minneverdig ettermiddagsstund, og Lars-Eric en forbudt smaksopplevelse han aldri kommer til å glemme.

Créme brûlée med bayerøl. Foto: Rob Veldhuis.
Créme brûlée med bayerøl. Foto: Rob Veldhuis.

Privacy Preference Center

Secret Link