Deliens sjømannsbiff

Fra en av våre bryggere - Jørgen.

Skrell poteter og løk, skjær i ca. 2 cm tykke skiver.

Du trenger dette:

  • 800 g flatbiff, mørbrad eller annet godt biffstykke etter ønske.
  • 800 g poteter.
  • 4 medium store løk.
  • 1 boks pale ale, som f. eks. Fatøl Attraction.
  • 5 pepperkorn.
  • 1 laubærblad.
  • 2-3 dl kalvekraft eller annen god kraft (nok til at det dekker).
  • Mel og salt til vending.
  • Olivenolje til steking.

Skjær kjøttet i 1-1 1/2 cm tykke skiver, vendes i mel og brunes i stekepanne med olivenolje. Legg potet, løk og brunet kjøtt lagvis i en kjele og hell over øl og kraft til det dekker.

La gryten småkoke i 40- 50 min.
Server gjerne med finkuttet kruspersille og rørte tyttebær.

Inspirert av: Det kokte av både mat og spenning i kjøkkenet på Røros hotell. Jørgen Langeng og de andre hotellkokkene har vært på studietur til Stockholm og fått servert oksekjake i ølsaus.

Nå kokte de sine egne oksekjaker i øl, og det kokte lenge og vel mens de alle stod og ventet, spente på hvordan kjøttet ble. Da Jørgen setter gaffelen i det møre kjøttet får han en av sine aller største smaksopplevelser i livet da. Kokkene har suksess, kjøttet er enda bedre, og enda mørere, enn det de fikk i Stockholm.

Jørgen, brygger Røros Bryggeri

Deliens sjømannsbiff. Foto: Rob Veldhuis.
Deliens sjømannsbiff. Foto: Rob Veldhuis.

Privacy Preference Center

Secret Link