Deliens sjømannsbiff
Fra en av våre bryggere - Jørgen.
Skrell poteter og løk, skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
Du trenger dette:
- 800 g flatbiff, mørbrad eller annet godt biffstykke etter ønske.
- 800 g poteter.
- 4 medium store løk.
- 1 boks pale ale, som f. eks. Fatøl Attraction.
- 5 pepperkorn.
- 1 laubærblad.
- 2-3 dl kalvekraft eller annen god kraft (nok til at det dekker).
- Mel og salt til vending.
- Olivenolje til steking.
Skjær kjøttet i 1-1 1/2 cm tykke skiver, vendes i mel og brunes i stekepanne med olivenolje. Legg potet, løk og brunet kjøtt lagvis i en kjele og hell over øl og kraft til det dekker.
La gryten småkoke i 40- 50 min.
Server gjerne med finkuttet kruspersille og rørte tyttebær.
Inspirert av: Det kokte av både mat og spenning i kjøkkenet på Røros hotell. Jørgen Langeng og de andre hotellkokkene har vært på studietur til Stockholm og fått servert oksekjake i ølsaus.
Nå kokte de sine egne oksekjaker i øl, og det kokte lenge og vel mens de alle stod og ventet, spente på hvordan kjøttet ble. Da Jørgen setter gaffelen i det møre kjøttet får han en av sine aller største smaksopplevelser i livet da. Kokkene har suksess, kjøttet er enda bedre, og enda mørere, enn det de fikk i Stockholm.
Jørgen, brygger Røros Bryggeri
Vårt sortiment
Brygga rakrygga






















