Øldampede blåskjell
En ny vri på de vanlige skjellene – kveldskos eller tapas.
Finkutt løk, chili og hvitløk. Fres det i en kasserolle og tilsett 3 skiver med sitron.
Du trenger dette:
- 1 chili.
- 1/2 sitron.
- 1 fedd hvitløk.
- 1 sjalottløk.
- 1 boks hveteøl, som f. eks. Yeaster Holiday.
- 2 kg blåskjell.
- olje.
Ha i blåskjellene og vend om. Tilsett ølet og damp under lokk til skjellene åpnes.
Løft ut skjellene og legg dem i en skål. Kok inn ølkraften til halve mengden og slå det over skjellene.
Serveres med godt brød.
Det er ikke bryggemesteren som lager ølet, bryggemesteren lager vørter og legger til rette for at gjæret ’trives’. Det er gjæret som lager ølet og bryggemesteren må sørge for optimale forhold.”
— Jones, brygger Røros Bryggeri
Vårt sortiment
Brygga rakrygga






















