Sjokoladekake med porter- og kreklingsaus
Nydelig!
Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og sjokolade og rør alt sammen til en jevn masse.
Du trenger dette:
- 4 egg.
- 250 g mørk kokesjokolade.
- 3 dl sukker.
- 250 g Røros Smør.
- 2 dl hvetemel.
Trekk kjelen av varmen. Separer eggehviter og plommer og stivpisk hvitene.
Miks eggeplommene med sjokolademassen og ha i hvetemel. Til slutt blandes de stivpiskede eggehvitene inn i sjokolademassen. Smør en rund kakeform og ha i massen.
Stekes på 175˚C i ca. 30 min.
Glasur:
- 2 dl kremfløte.
- 250 g grovhakket mørk kokesjokolade.
- 20 g Røros Smør.
Varm opp fløte til 70 – 80˚C, tilsett sjokolade og smør.
Miks til en jevn masse.
Glaser kaken.
Porter- og kreklingsaus:
- 2 dl kreklingporter, f.eks. Ale with a Tail.
- 1 dl sukker.
- 3/4 dl bakekakao.
- 2-3 ss kreklinggele.
- Frøene fra en 1/2 vaniljestang.
- 1 ss sitronsaft.
Ha alle råvarene i en kjele og kok opp.
Rør godt til en glatt saus.
Server kaken sammen med sausen og pisket kremfløte.
Inspirert av: Porter er et elegant, mørkt øl med mye sødme. Det samme kan man si om Porterkafeen Blå Dørren i Stockholm. Det er her, i de staselige omgivelsene, at 19 år gamle Mikael Forselius (senere med på å starte opp igjen Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk) får sin første jobb som kokk etter fullført læretid.
For Mikael har ikke øl vært et stort tema, men det skal vise seg at Blå Dørren åpner en ny dør for ham.
I møtet med en magisk kombinasjon av en mørk, kraftig Carnegie-Porter og fransk sjokoladekake, får han en stor smaksopplevelse og en søt introduksjon til ølets verden.
Vårt sortiment
Brygga rakrygga






















